Sunday, August 13, 2017

Kenapa Hati Ini Cepat Berharap



Biar aku sendiri bersama iphone 6 gold

Assalamualaikum semua? Hi?

Entri kali ni wan nk berjiwang sikit. nak cerita pasal hati. hati siapa? hati wan lah tak kan hati korang lak. haha. wan selalu tertanya-tanya dengan diri sendiri. hati wan ni lemah ke? ke hati wan cepat berharap pada seseorang?

Pernah tak korang jumpa someone. pastu hati korang berharap "dia" lah orang yang selama ni hati korang cari dan tunggu. pernah??? tak pernah kn? sebab wan je pernah. bukan kehendak diri ini. tapi dah memang hati wan macam ni. mungkin betul lah apa yang selama ni wan fikir. hati wan lemah dan hati wan cepat berharap.

Kadang-kadang orang datang dalam hidup kita hanya jadikan kita sebagai tempat persinggahan. bila dia dah rasa ok dia akan pergi dari hidup kita. selalunya masa ni wan akan sedih dan berasa murung + down gila siput babi. hahaha. sedangkan orang tu niat nak berkawan je. "KAWAN" je tak lebih tapi hati wan dah fikir lain. dah fikir orang tu lah yang wan cari selama ni. sedihnyaaaa.

Setiap kali wan jumpa orang, perkara macam ni akan berlaku. selama wan hidup kat dunia ni, rasanya dah lebih berpuluh kali wan rasa kecewa sebab benda kecik macam ni. kalau korang dah lama follow blog wan, korang akan tahu wan pernah tulis entri pasal kecewa haritu. haha. masa tu wan fikir macam tu gak "dia lah yang terbaik buat ku" konon lah. rupanya dia ada yang lebih baik diri kita yang tak seberapa sempurna ni. :(

Mungkin belum tiba masanya untuk wan merasa kemanisan dan kebahagian dalam dunia percintaan ni. wan tak berharap pun nak rasa. tapi kalau dapat tu merasa tu best gak. hahaha

Wan rasa bukan wan je macam ni. ada lagi kat luar sana sama species macam wan. haha. semoga korang tabah dengan dunia ini. smoga korang tak sedih-sedih dan buat keje bodoh sampai memudaratkan diri sendiri. tu bukan down sbb apa, tu buat keje bodoh namanya. hahaha

Thanks sudi dengar luahan hati wan. bukan selalu tau dapat taip panjang2 macam ni. sebab seseorang tu pernah wujud dalam hidup wan. dia pernah buat wan bahagia, tapi semuanya adalah dusta semata2. dia dah pergi. xpe lah. tak nak cakap banyak, dah tiba masanya untuk kita mulakan lembaran baru. cehcehceh macam kes putus cinta. padahal kes syok sendiri. hahahahahaha.

Ok lah tak nak merepek lebih. kita tutup entri ni dengan ASSALAMUAIKUM & BYE

Follow wan kt twitter! klik "SINI"



Tuesday, August 8, 2017

Cara Berkesan Mendapatkan Idea Menulis Entri Di Blog


Pinjam gambar encik google


Assalamualaikum dan hi semua??

Rasanya semua orang pernah mengalami masalah tak dah idea nak update blog? tak pun idea datang tengahmalam buta je, pepagi tak idea tak nak datang? so hari ni wan nak share tips macam mana korang nak dapatkan balik idea2 tu. yela kalau dah berbulan tak update blog boleh bersarang labah-labah kat dalam blog korang tu. haha

Sebenarnya tak susah untuk korang dapatkan balik idea tu. korang cuma perlu ikut tips-tips yang wan nak buat ni. inshaa Allah nanti idea datang secara berjemaah tak pun macam air terjun. haha

Cara pertama nak dapatkan balik idea menulis entri

1.Masukkan Gambar dalam entri.

Cara pertama ni memang fv wan. sebab sel-sel dalam otak wan sukakan gambar. bak kata orang "berjuta cerita dalam satu gambar" ahh. macam tu lah ceritanya. dari gambar tu kita boleh huraikan menjadi satu cerita yang menarik. kebanyakan blogger gunakan teknik ni. dorang upload banyak-banyak gambar dalam satu entri. lepas tu dorang buat jalan cerita yang menarik dan sesuai untuk dibaca.

Cara kedua nak dapatkan balik idea menulis entri

2.Bertanyakan Soalan.

Ok ni pun kira cara yang berkesan bagi wan. wan suka tanya soalan dan wan suka jawab soalan. kalau korang species yang sama dengan wan, korang boleh gunakan teknik ni. ni kira macam teknik menjawab paper english "4 wife & 1 husband". 3W2H tu WHERE? WHO? WHEN? WHY? HOW?. ahh korang tanya diri korang sendiri pastu cuba buat ayat yang boleh jadi jalan cerita. 

Eh.. itu je cara-cara wan untuk mendapatkan idea menulis entri di blog. korang mesti ada cara yang berbeza juga kan? ke sama? kalau korang ada cara yang berbeza nanti boleh lah share dengan wan kt ruangan komen. kot2 wan boleh gunakan teknik korang tu dengan jayanya. haha

Jumpa lagi kat entri wan yang lain. sekian terima kasih! bye.

Monday, August 7, 2017

Hari Pertunangan Abang Kedua Wan (11 July 2017)


Assalamualaikum dan salam blogger semua?!

Entri kali ni hanya throwback "Hari Pertunangan Abg" wan. abang wan ada dua je. so kira ni abang last yang bertunang. lepas ni tak de dah abang yang bertunang melainkan tetiba ada abang angkat bagai. hahaha.


Kakak kandung menyarungkan cincin tunang dijari kakak ipar

Yang tudung hijau tu kakak wan. yang baju purple tu tunang abang wan. dorang dah lama kenal. wan tengok kakak ipar wan tu tak sombong, peramah (pemalu sikit 10%. haha) tapi baik orangnya.


Hantaran Tema Biru Purple

Ok ni hantaran dorang. abg wan pilih tema biru. kalau korang nak tahu semua hantaran yang ada bunga warna biru ni dibuat dalam masa 3 jam sahaja. sebab tu lah tak secantik yang purple tu. haha. separuh dari idea wan tauuu.

Sejadah tu wan punya idea buat bentuk kipas tapi tak berapa nak jadi sebab sejadah tebal dan besar. wan google je semua. alhamdulillah siap juga.


Keluarga kakak ipar

Ni gambar keluarga kakak ipar wan, baju hijau tu mak wan. haha. masa ni wan dengan kakak wan sembang "mak jak sesat dalam gambar tu". rupanya kakak ipar yang suruh mak bergambar sama.


hantaran/dulang fv

Ok yang ni gambar last. hantaran yang wan suka. haha. sebab penuh dengan kemanisan dunia kahkahkah. balik je umah terus buka semua coklat. ngapp masuk dalam mulut. 

Basah kan coklat tu? sebab masa balik tetiba hujan lebat selebatnya. hujan rahmat gitu.

Ok lah itu je entri wan untuk kali ni. jumpa lagi kat entri yang akan datang. bye assalamualaikum...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers